Rya rugs

Jeg har fornemmet på instagram at folk har mange gamle og knap så gode minder om rya – det forbindes med 70’erne, orange, brun og andre mørke farver.
Men som Tine Wessel har bevist med broderi, kan rya også fornyes og gøre moderne. Det er jeg i hvert fald overbevist om, og håber også du er efter dette indlæg. Eller i det mindste har åbnet øjene for, at rya kan være meget mere end 70’er associationerne.

I weekenden var jeg på workshop hos Tine Wessle. Jeg har prøvet kræfter med vævning og efter at have set Tine’s værker var min nysgerrighed vækket.
Rya og vævning er egentlig ret forskellige, men rya knuder kan faktisk laves på begge dele.
Jg er vild med at man så let kan lave et mønster og skifte farver, men også samtidigt kan få et meget levende udtryk ved at kombinerer forskellige længder og ryaknuderne med korssting.

Vi lærte to rya-teknikker og blev godt klædt på til at kunne arbejde videre hjemme. Nedenfor kan du se det lille “værk” jeg fik lavet og jeg er allerede igang med nr. 2.
Hvis du selv skulle have lyst til prøve sådan en workshop, så holdes der endnu en d. 22. november på Frederiksberg, læs mere her. Jeg kan varmt anbefale det.

Workshoppen holdes som sagt af Tine Wessle, der også kan trylle med broderi og virkelig har lavet nogle fornyende ting, se f.eks. puderne nedenfor hun har designet, og som kan købes som sykit.
Hvis du er nysgerrig for at se mere af hendes arbejde og hvem hun er, så kan jeg anbefale at følge hende på Facebook, læse et portræt interview og se mere til hendes arbejde her.

Læs også

Endnu ingen kommentarer

Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!