Posters: One line drawings

Posters: One line drawings | KreavillaI dag skal det handle om nogle meget enkelte, men alligevel imponerende plakater. Nemlig den type tegning der hedder one line drawing eller continuous line drawing, dvs. at hele tegningen laves med én ubrydt streg uden at blyant, tusch eller pensel løftes fra papiret.

Egentligt meget enkelt, og man kan også tænkte at det er let. Det er heller ikke fordi det tager lang tid, at lave sådan et værk, det handler nok mere om det man ikke ser; den øvelser der skal til og alle de forsøg, der bliver kasseret inden man står med et resultat som kan bruges.
Jeg er draget af den fascinerede enkelthed af denne type værk, og har i dag fundet 6 forskellige kunstnere, der mestre one line drawing.
Posters: One line drawings | Kreavilla
Den første illustration og illustrationerne der ses herover, er alle af hollandske Loulou Avenue.
Posters: One line drawings | Kreavilla
Meg Abbott tegner ansigter under navnet Faces I dont know og inspireres af fremmede, venner og sågar statuer. Hun sælger primært orginaler og de kan købes direkte via hendes hjemmeside.
Posters: One line drawings | Kreavilla
Peytil laver forskellige typer illustrationer, udover stregtegninger også forskellige mixed media værker. Illustrationerne sælges i oplag, så prisen holdes forholdsvis lav (under 100o kr). Peytil forhandles bl.a. af den nye svensk webshop In my corner, som har lavet nogle utrolig flotte stylings af deres plakater i samarbejde med Sundling & Kickén. Posters: One line drawings | Kreavilla
Mie Scheibye er en mindre dansk illustrator, hendes illustrationer laves som limitied edition tryk og kan bestilles via hendes hjemmeside.Posters: One line drawings | Kreavilla
Christiane Spangsberg er også dansk, men hun er nået vidt omkring. På billedet ovenfor ses hendes illustrationer i den australske resturant Paddington, hun har arbejdet sammen med det australske swimwear Matteau og illustreret bagsiden til Unconditional Magazin fra New York.
Hendes primære platform er Instagram, hvor du kan følge hendes arbejde og se hendes værker. Det er kun originalværker hun sælger. Posters: One line drawings | Kreavilla
Den sidste som jeg vil nævne er Kristiina, der laver skulpturer i samme stil. Den ekstra dimension gør der endnu mere fascinerede og spændende at se på. Hendes værker er selvsagt unika.

Læs også

Endnu ingen kommentarer

Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!