Nybyggerne – Recap and favorites

Har I fulgt med I Nybyggerne? Det er jo slut lige om lidt og i morgen er det finalen, hvor det skal afgøres, hvem der skal have deres hjemmebygget drømmehus.
Jeg har selvfølgelig fulgt med og også overvejet, hvem jeg syntes der skal vinde.

Til at starte med, syntes jeg at husene og dem der var med i denne sæson, var castet lidt for ens. Tre ud af fire par byggede en seng med et råt udtryk i deres soveværelse..! Men efterhånden har parrene adskilt sig mere, og det blev også ret tydeligt da lavede disse collager.
De forskellige rumløsningerne var ikke så vovet som sidste sæson, hvor der jo både var en altan-sandkasse midt i køkkenet, et skrig-gult epoxy gulv og vilde farver hos Hanne og Thorkild. Men der var stadigvæk masser af gør-det-selv møbler og måske lidt flere man som seer kan bruge, i denne sæson.

Hvem er så min favorit?
Tra da da da…

Læs med nedenfor!

This post is mainly for my danish readers, since it is about a danish TV show, called Settlers.

Four couples starts with a house, with only walls, roof and some installations. Then they have a very limited time to finish it.
And it is quite interesting to see how different the houses are in the end.


Grønt hus: Manne og Frederik

Manne og Frederik i grønt hus, har efter min smag den flotteste og mest gennemførte stil, og det er det hus, jeg bedst kan se mig selv bo i. De har tænkt over rumfordeling og hvordan huset bedst kan tilpasses deres behov. Det kom blandt andet til udtryk i deres dobbelte luksus badeværelse og det store stue-køkken-alrum. Der er virkelig tænkt over stilen og planterne trækker bestemt heller ikke ned.

På den håndværksmæssige side har det dog haltet og det med helt at opgive at blive færdig med badeværelset er et virkelig stort minus, syntes jeg. Og så savnede jeg også at se lidt flere (stabile) DIY møbler.


Blåt hus: Lise og Michael

Lise og Michael har fra start til slut kørt en gennemført stil med retro og masser af teak krydret med hjemmebygget møbler.
Især vil jeg fremhæve badeværelset, det var virkelig genialt genbrug at bruge en gammel teak kommode, som underskab. Og tilsat de spraglede fliser i samme varme nuancer, giver det så meget personlighed og varme til et rum, der ofte bliver kedeligt.

Generelt syntes jeg de udfordrende sig selv og tænkte nyt. Bl.a. med specielle samlinger på terrassen og et bord i sildebensmønster, et bord af et skateboard og køkkenet med fliser muret op på nogle flamingoplader.
De lavede et væld af DIY’s! Og jeg kan anbefale at smutte forbi deres Facebook side, hvis du vil se mere.


Gult hus: Christel og Johan

Når jeg tænker på Christel og Johan er det første jeg tænker på hvor varme og lattermilde de er. Man blev virkelig glad, når de tonede frem på skærmen eller en af deres videoer på Facebook. Jeg har gået i gymnasiet med Johan og kender også de andre, der var impliceret i den omtalte trafik ulykke, så det rører mig at se, hvor positivt han har fået vendt sit liv.
Og generelt stråler kærligheden jo bare ud af det hjem.

Mht. huset ændrede de også lidt i planløsningen, så den passede bedre til dem. Især var det rigtig godt tænkt med et walk-in closet og køje/hule-sengene i børneværelset. Og jeg elsker at de tænkte børnene og det at være en familie ind i alle rummene.

Johan svingede jo virkelig med værktøjet og de brugte håndværkere minimalt, det tager jeg hatten af for. De havde også mange gør det selv løsninger og især syntes jeg at skydelågen på badeværelset til at skjule vaskesøjlen og fliserne, der skjulte emhætten var virkelig gode. Det er jo ting man har brug for, men som normalt ikke er særlig pæne. Så det var virkelig godt tænkt at skjule dem, på den måde.


Rødt hus: Rikke og Peter

Det sidste par i rødt hus, Rikke og Peter ser jeg ikke som vinderne. De virkede egentlig til at have nogle gode idéer, men enten nåede de ikke at blive færdige, finishen haltede eller også virkede idéerne bare ikke så godt i praksis.

F.eks. var det jo ret smart med de to slå-ud-senge, så der børneværelset kunne deles. Men de havde ikke tid nok til at lave den gennemført og så tror jeg ikke at man kan få børnene til at slå sengene op hver dag. Idéen med træhylderne på badeværelset var også god, men de blev sat om, så de bryder med de naturlige linier i rummet.

 

Men hvem af dem er så min favorit?
Jeg har faktisk virkelig svært at vælge! Men dog står mit valg mellem to par.

Som sagt har jeg udelukket rødt hus.
Jeg kan virkelig godt lide indretning og stilen i Grønt hus, og selvom det ikke er givet at vinder-huset skal være nogen, der gør det hele selv og laver masser af DIY’s, så tæller det ret meget i min bog.
Så derfor bliver grønt hus også udelukket.
Og så er der to tilbage blåt og gult. Og ærlig talt jeg kan ikke beslutte mig for, hvem af de to der skal have min stemme. Men så er det jo heldigt at man kan stemme på begge par. *G*

Hvad syntes I om dette års program? Og hvem af dem er jeres favorit?

Læs også

1 kommentar

  • Svar
    Diana Strand
    31. marts 2016 at 8:28

    Jeg havde også svært ved at vælge mellem blåt og gult hold i går, men endte med at sætte min stemme på Christel og Johan. Selvom blåt holds stil og DIY-lyst var i top, så vejede de dejlige gule personligheder mest hos mig.

  • Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!