Listevægge

Listevægge | KreaVilla

Vægge beklædt med træ har i mange år været associeret med 60’ernes brune, orange og mørke univers og en joke om, at det mest af alt minder om, at bo i en cigarkasse. Med andre ord, det har ikke været særlig vellidt i boligindretningen. Men som det oftest er med mode, er ingenting dømt ude for altid.

Jeg har spottet liste vægge et par steder på Instagram bl.a. hos Mortilgraakjar og Karlasverden, og det fangede mig med det samme. Det giver et interessant spil og forandrer virkelig rummet.

Der er god grund til, at træ beklædte vægge vinder indpas igen, for når vi i mange år har gået efter hvide vægge og lofter, og gulve af træ, beton og fliser, giver det et hjem med mange hårde overflader, og der opstår et behov for noget modspil. Modspil kan man f.eks. opnå i form af farver, planter og materialevalget, og derfor giver det mening, at vi igen ser vægge beklædt med træ og lister. Og derfor bskal du ikke være bange for at ende i føromtalte cigarkasse.

I forbindelse med at jeg fandt flere eksempler på listevægge til indlægget her, er idéen kun vokset på mig. Der er virkelig mange variantionsmuligheder; forskellige træsorter, bredden på listerne, om baggrunden er hvid, farvet eller træ og så er det også muligt at lave forskellige mønstre. Som på billedet ovenfor, hvor væggen er beklædt med vertikale lister og skydedøren med skrå lister.
Der er også mange anvendelses muligheder, fra at beklæde en hel væg med lister, til at lave paneler, rumdelere, sengegærde eller beklæde skabe med lister.

Var det en idé du kunne finde på at tage til dig?

Find mere inspiration på mit Pinterst board!

Listevægge | KreaVilla
Menu + Dinesen Floors

Listevægge | KreaVilla
Attitude Magazine

Listevægge | KreaVilla
Unknown + Au pays des merveilles

Listevægge | KreaVilla
Locke + Dezeen

Listevægge | KreaVilla
Karlas verden

Læs også

Endnu ingen kommentarer

Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!