Learn how to styleFoto: Diana Lovring featuring mig og Maria Fynsk Norup

På blogs, Instagram og i magasiner er der utallige lækre billeder, og hvem ville ikke også gerne selv kunne kunsten at style?! Jeg har været på en workshop og deler ud af nogen af de ting jeg lærte.

I al beskedenhed er jeg nok ikke den værste til det, men jeg kan også godt se, at der er nogen der er i en helt anden liga og der er masser at lære. Spørgsmålet er så bare hvordan?! For det er ikke en ting man bare kan Google sig frem til, der skal øvelse og vejledning og mere øvelse til.

For lidt tid siden, så jeg at der blev afholdt en workshop i styling og fotografering. Min nysgerrighed var vagt …men det var i Skanderborg …og kostede selvfølgelig penge. Bum bum.
Men så var det, at jeg traf valget, om at sige mit “rigtige” arbejde op og gå ned i tid de sidste tre måneder. Så var det lige pludseligt nemmere praktisk og kunne jo faktisk se som et led i at uddanne mig. Så ..det blev til et ja.

Workshoppen var fantastisk på flere måder og jeg fik det jeg håbede og mere til. Det var stylist Heidi Hallingstad og fotograf Diana Lovring, som var gået sammen om afholdelsen og der var masser af gode fifs og sparring. Og så var de andre deltagere også nogle rigtig søde og spændende at snakke med.
Alle beskæftigede sig med boliginteriør, men med forskellige indgangsvinkler; to havde en webshop, nogle var forhandlere og andre tog “bare” billeder. Så det var også lærerigt, at høre om branchen fra andre vinkler.

Skal du til julemarked i weekenden? Se alle designmarkederne her!

Men tilbage til dagen – styling og fotografering.
Den første opgave vi fik var at lave stable billeder, det kan enten være mange af den samme type ting; puder, tallerkener, bøger. Mulighederne er mange.

Man skal helst bruge props (aka ting eller nips) med forskellig teksturer, f.eks. noget hårdt (træ/metal), noget blødt (stofserviet, tæppe, pude), noget kantet (f.eks bøger), noget rundt osv. Det giver liv til billedet.
Desuden havde vi snakket om lys, vigtigheden i naturligt lys, som jo desværre er lidt en mangelvare på denne årstid.

Første billede var jeg egentlig meget godt tilfreds med selve opstillingen, men det placeringen i forhold til lyset gik ikke. Placerede jeg tingene helt op ad væggen, var der ikke særlig meget lys, og når jeg som nedenfor stillede det lidt fra væggen, blev der et mærkeligt tomt rum.

Fandt et nyt stedt og stablede igen..  Jeg har vendt bøgerne, for at give mere ro i billedet. Planten bagved er tænkt har tilformål at danne en diagonal i billedet og lede øjet hen, der hvor man ønsker fokus, her kopperne. Syntes I det virker?

Jeg fik lidt input til opstillingen og det blev til denne variant med en hånd. Det gør måske billedet lidt mere personligt, fremfor der bare er ting på billedet.

Så prøvede jeg med en helt anden opstilling og vinkel og ikke mindst en anden baggrund.
Diana Lovring, der var fotograf på workshoppen havde forskellige “baggrunde” med. Som her en jernplade, et uldtæppe og en rustik træbordplade. Og det var gjorde virkelig en forskel for billedet at bruge. Sjovt at opleve.

Til sidst var temaet te-tid. Baggrunden et uldtæppe, forskellige teksturer: hårdt og kantet blad, blød stofserviet, luftig blomst, rund og hård kop.

Som sagt syntes jeg virkelige jeg gik fra workshoppen med nogle gode redskaber. Det kan være lidt svært at blive så analytisk og tænke så meget over et billede, men jeg fornemmer at med noget øvelse og tid, så er bliver det lettere og mere naturligt.
Det værste her efterfølgende, er at jeg er blevet mere opmærksom på, hvad der ikke fungerer (også ved andres billeder). Men det er ikke altid så let rette og at lave det “perfekte” billede.

 

Læs også

3 kommentarer

 • Svar
  Patrik at Brass&Gold | En inredningsblogg på Hannas Room
  4. december 2015 at 19:48

  Flotte billeder! =D

  • Svar
   Kreavilla
   4. december 2015 at 20:00

   1000 tak Patrik, dejligt at høre!

 • Svar
  Anne Line Bruflat
  10. december 2015 at 15:49

  Hei.
  Å style er viktig som blogger for samtidig å ta skarpe og gode bilder. Selv har jeg prøvd meg litt på å ta bilder og ikke så mye styling. Men her gir du et fantastisk godt tips. Tusen takk. Jeg får øve meg litt på fridagene. Flotte ideer du har skrevet om. Takk for deling.
  Ønsker deg en flott julefeiring.
  Mvh
  Anne Line

 • Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!