Hvor skal vi bo?


I mit indlæg To blog or not to blog, nævnte jeg kort, at vi overvejer at flytte. Sådan en beslutning er en af de store og især min mand vender og drejer virkelig al ting. I det her tilfælde er det nok meget godt, for det ville ikke være så smart at fortryde, hvis først ens hus er solgt.

Vi bor i en murermestervilla med tre dejlige etager og godt 200 m2. Og selvom vi satte rigtig meget i stand da i flyttede ind, er der bare altid noget med et hus. Så stopper kloakken til og skal spules, der finder man så flere skader. Eller ens elskab begynder at lugter brændt d.25. december. Og ligesom med en bil er sådan nogle ting bare dyre at få lavet.
Så det der har sat gang i flyttetanker er det økonomiske, da vi bruger en stor del af vores indkomst til boligen, både de faste og uforudseete udgifter. Da vi købte huset, havde vi nok en lidt naiv idé om, at dem ville der ikke være så mange af.

En ting der helt trækker imod at flytte, er alt den plads vi har. Det er skønt med to store stuer og en kælder hvor der både er plads til at være kreativ og til opbevaring. Og vi har sågar et gæsteværelse, da da ikke er planer om barn nr. 2, og det bruges ofte.
Spørgsmålet er jo så bare, om alt den plads er det værd?

Vi har nemlig et ret fornuftigt alternativ. Mine forældre var nemlig så forudseende at skrive mig op i et boligselskab da jeg var 1 år. Det betyder at jeg har en temmelig god anciennitet og dermed mulighed for at få tilbudt en bolig.
Det vi går og lurer på er nogle relativt nybyggede rækkehuse, der er omkring 130 m2 og huslejen lige under 10.000 kr., ikke dårligt her i københavns-området.
Nogen dage tænker jeg, at hvor skal alle de ting vi har i kælderen, på loftet og i vores skur være?! Og vi vil også få både et mindre køkken og bad. Det er jo nok et luksusproblem og det burde jo kunne lade sig gøre, at klemme sig ind på 130 m2, men det er også svært at give slip på vores “lille baby”, som huset er blevet.

Hvad tænker I? Ville I blive og klemme de økonomiske balder lidt sammen eller ville I flytte til noget mindre, men til gengæld for mere økonomisk frihed?

Læs også

12 kommentarer

 • Svar
  Chris
  9. april 2015 at 15:33

  Hmm. Det kommer nok lidt an på hvor økonomisk pressede, I er…..

  Det er ikke fedt at bo på 200 kvm., såfremt det er en større kamp at få råd til rejser, fornøjelser og lignende. Så ville jeg personligt ikke føle, at det var dét værd.

  Jeg kan godt forstå, at det er super praktisk med gæsteværelse og 2 stuer – men hvis man ikke har dét, så klarer man sig ganske fint med det, man har – nok også uden det store afsavn. Så må gæsterne sove i stuen eller lign…
  Selvfølgelig er det langt mere komfortabelt at gæsterne kan få deres eget værelse – men jeg ville ikke gide sidde stramt i det økonomisk på baggrund af, at mine kommende gæster så ville have det mere komfortabelt, når de besøgte mig 🙂

  Umiddelbart tænker jeg, at 130 kvm. ligeledes er ret meget plads, hvorfor jeg tænker, at I må kunne få plads til langt størstedelen af jeres ting, som er nødvendige. Måske I evt. kunne leje et lagerrum til det resterende, såfremt I ikke kan smide det ud. Det er min personlige oplevelse, at man har en masse gøgl, man sagtens kan skille sig af med, hvis man bliver nødt til det.

  Hvis jeg skal prøve at konkludere på mit svar, så tror jeg, at I har vænnet jer til en masse plads og muligheder i jeres hus, som ganske rigtigt er rare at have – men umiddelbart tænker jeg, at de sagtens kan undværes uden det store afsavn i et rækkehus på 130 kvm., hvis luft i økonomien ville gøre jeres tilværelse bedre. Såfremt det vil gøre en markant forskel i jeres liv, at have flere penge, så ville jeg nok flytte.

  BTW – må jeg spørge hvilken boligforening, som du er skrevet op i siden, at du kan få et så billigt rækkehus? Jeg leder selv efter bolig pt. nemlig og overvejer at skrive mig op i nogle foreninger..

  • Svar
   KreaVilla
   10. april 2015 at 10:54

   Hej Chris

   Mange tak for din kommentar og overvejelser. Og jeg tror såmænd du har helt ret. Når man står i det er det nok bare lidt svære at se at man kan smide “70 m2 ting” ud.

   Men da jeg skrev indlægget kunne jeg godt se at det lyder som noget af et luksusproblem, hvis vi ikke kan finde os tilrette på 130 m2. :relieved:

   Det hvor vi søger i gennem er KAB, som har bygget en del nyt. Bl.a. noget der hedder Sundbyvang, Sundbygård og Danmarkshuse.
   Se mere her: http://www.kab-bolig.dk/boligsoegende.aspx

 • Svar
  Carina
  9. april 2015 at 19:54

  Min bror og svigerinde gjorde det, og de er rigtig glade for deres mindre rækkehus i stedet 🙂

  • Svar
   KreaVilla
   10. april 2015 at 9:40

   Ihh, dejligt at høre en solstrålehistorie.

   Tak for din kommentar. :grinning:

 • Svar
  Sara
  9. april 2015 at 21:05

  Jeg ville klart vælge at bo lidt mindre og så have et større økonomisk råderum. 🙂

 • Svar
  Charlotte
  10. april 2015 at 8:39

  Friiiiiiheeeeed

 • Svar
  KreaVilla
  10. april 2015 at 9:43

  Sikke enige i allesammen er.
  Men det er nu det vi hælder til, der er jo bare lige en masse der skal falde i hak; såsom at få tilbudt en ny bolig og få solgt vores hus. 🙂

 • Svar
  Rav og krat
  10. april 2015 at 15:00

  Vi bor småt og billigt, hvilket altid har været et bevidst valg for os. Vi har altid prioriteret, at økonomien kunne bære hvis der kun var en indtægt. Plads betyder for mig ikke det store selvom jeg har et stort krearum lige nu. Et godt råd – gå efter økonomisk frihed så du ikke skal tælle hver en femøre. God weekend ☺️

 • Svar
  Jeanett Hansen
  10. april 2015 at 21:58

  Plads er en relativ størrelse. Så 200 m2 kan efter min overbevisning godt føles småt hvis forkert udnyttet og 100 som et kæmpe palads hvis rigtig udnyttet.
  Ting kan man undvære, men plads til at leve har man brug for og det er individuelt hvad der skal til for det.

  Nu kender jeg AlmenBolig+ boligerne indefra (har været en del af teamet bag opførelsen), og vil derfor råde jer til at komme ind i en bolig og se dem inden i bestemmer jer…de ser flotte ud på papiret og konceptet er godt, men personligt synes jeg at boligerne virker trange/klemte pga den rumlige begrænsning boksmodullerne har.
  Og så kan jeg tilføje at hvis I ellers kan vente lidt så kommer der tilsvarende boligbebyggelser i Bellakvarteret på Amager inden længe.

  • Svar
   KreaVilla
   10. april 2015 at 22:52

   Tak for din kommentar, spændende job. Er det ved KAB du er ansat eller et firma, der opfører husene?
   Vi har fået tilbudt en bolig i Danmarkshuse, så den skal vi se næste mandag. Men ja, det er en lidt sjov opbygning i mange af boligerne med 3 etager og toilet i stueetagen.

   Jeg har også lige set de to kommende afdelinger ved arenaen på Amager. Er det dem du tænker på eller er det et andet sted?

   • Svar
    Jeanett
    17. april 2015 at 22:21

    Ja det er dem på Arenagrundene jeg tænker på. Arbejder i et ingeniørfirma der har rådgivet boligselskabet.

    faktisk har disse boliger været utrolig populære og ved det har været rift om dem alle. Et super koncept der giver store billige almene boliger.
    Personligt ved jeg dog ikke om jeg ville kunne finde mig til rette der…

 • Svar
  Maria Ravn
  3. maj 2015 at 22:01

  Jeg giver lige et lille pip med..
  Jeg er slet ikke i tvivl om at man kan få det til at fungere på 130m2. Vi bor selv en del mindre med 2 børn 🙂 Men jeg synes virkelig at i skal overveje det at bo med flere plan og kun toilet i underste etage – det forstår jeg altså ikke at man bygger. Alle jeg kender der har boet i rækkehus i flere plan med badeværelse i stueetagen har fortrudt!
  Bare en lille detalje i skal overveje!
  Ellers lyder det spændende.

  Jeg har selv en meget gammel opnotering hos KAB og tjekker jævnligt lejligheder og rækkehuse. Men det der har holdt mig tilbage er netop at det er leje – selvfølgelig er der nogen der tager sig af de større reparationer og problemer (for det meste) men til gengæld går hele huslejen i andres lommer.
  Jeg glæder mig lidt over at vi sparer op i huset og får de fleste af pengene tilbage når vi engang flytter videre..

  Men jeg glæder mig til at læse videre i føljetonen 🙂

 • Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!