Tjen penge på at blogge

De fleste blogger fordi de har lyst; de har en interesse, passion og viden de gerne vil dele med andre. Men tænk, hvis man så også kunne tjene penge på at blogge – eller ligefrem leve af det?!
Det er ikke nogen hemmelighed at jeg i sommer skiftede til Bloggers Delight, og en af årsagerne var netop dette ønske om, at kunne tjene lidt penge på det, der ellers bare er en hobby.

For at kunne tjene penge på sin blog kræver det sådan set bare at nogen læser med. Jo flere læsere, jo flere penge vil man kunne tjene. Men alle har muligheden.
Jeg tænker at der både er bloggere og læsere, der er nysgerrige omkring dette, så  i indlægget her fortælle lidt om de tre mest gængse måder hvorpå man kan tjene penge på sin blog.

Banner reklamer
Banner reklamer kan have forskellig karakter; de kan være i toppen, i sidderne, mellem indlæggene eller pop-up reklamer. Jo større og mere synlig en reklame er, jo mere tjener man på den – men omvendt er den jo også mere synlig (og generede) for ens læsere. Så det er helt sikker en afvejning mellem de to ting, om det er noget man vil og hviken type af bannere man vil have.

Banners
På sådanne reklamer får man et beløb pr. sidevisning eller pr. klik – det er dog et meget lille beløb, og der skal meget trafik til, hvis det skulle være en “rigtig” månedsløn.

Som premium blogger hos Bloggers Delight, sidder der et salgsteam, der står får alt dette.
Men hvis man “bare er sig selv” kan man via Google Adsense også få reklamer på sin blog.

Affiliate links
Hvis jeg laver en collage med nogen forskellige produkter linker jeg typisk til hvor man kan købe produkterne.
Bloggers Delight har nogle såkaldte affilate aftaler med forskellige webshops, som betyder at hvis en læser klikker på et affiliate link og køber noget i webshoppen, så får bloggeren en procentdel af salget.
Det koster ikke ekstra for læseren, men butikken giver en del af deres overskud til bloggeren, typisk 3-10%.

Collage_LilleMarmorbakke // Duftlys // Termokrus // Lysestage // Box
Pude // Tæppe // Blomster print

Dette syntes jeg egentlig er en ret fin måde at tjene penge på, for man linker jo til produkterne uanset hvad – fordi så er det lettere for læserene at finde. Og hvis de så køber noget via linket, får bloggeren del i købet. Et ekstra plus er, at det glæder hvis læseren bare køber indenfor en måned og det gælder hele ordren ikke bare det specifikke produkt, der er linket til.

Er man en del af Bloggers Delight, er det igen et salgsteam, der står for, og de laver affiliate
aftaler med forskellige webshops og sørger for at man får betaling. Men der findes også mange uafhænge affliatate netværk, man kan tilmelde sig, se mere her.

Sponsorede indlæg
Den tredje og sidste type er sponsoreret indlæg, hvor bloggeren omtale og/eller tester et produkt.

Som blogger omtaler man tit produkter, måske fordi man er begejsret, der er en nylancering eller det er noget man selv ønsker sig, og det kan være svært for læseren at se om denne omtale skyldes ren og sker lyst, eller fordi det er sponsoreret.
I følge loven skal det dog altid fremgå tydeligt når noget er en reklame, det kan man f.eks. gøre med en lille notits om at indlægget er sponsoreret, og det syntes jeg egentlig er meget fornuftigt i denne sammenhæng, så ingen er i tvivl.

Det er ret udbredt at mange virksomheder forventer denne type omtale, mod at bloggeren får et tilsvarende produkt. I nogen tilfælde er det ret uforholdsmæssigt – f.eks. at få betaling i form af en creme, nogle lys el.lign.
Men selv om det er en større ting man får som blogger, skal man lige tænke sig om. For man skal betale skat af de gaver man modtager. Så får man f.eks. en vase til 400 kr skal man betale ca. 160 kr i skat – og det er jo så uden at man har fået en krone i hånden. Og selvom udsalgsprisen for vasen er 400 kr, er virksomhedens indkøbspris måske kun 100 kr. Så virksomheden har ikke særlig store udgifter ved denne form for reklame.

En anden ting, der også er vigtig at tænke over her er, hvilken reklameværdi din blog rent faktisk har.
F.eks. har Boligmagasinet et oplag på knap 30.000. Jeg har ca.12.000 unikke besøg pr. måned, de ser nok ikke lige så mange sider, som en der har købt Boligmagasinet – men der er altså rigtig mange læsere forbi en blog. En annonce i et magasin koster ret meget (jeg kender dog ikke det præcise tal), men at et sponsoreret indlæg bare betales med en vase, står ikke rigtig i forhold til reklamer andre steder.

Det er også en ting Bloggers Delight vægter højt og de går ind og forhandler med virksomhederne og finder en pris. Et sponsoreret indlæg vil man typist få 2000-3000 kr for, selvfølgelig lidt afhængigt af hvor meget arbejde der ligger i det (det tager f.eks. temmelig lang tid at lave et DIY indlæg) og hvor mange krav der stilles fra virksomhedens side.

Jeg håber dette har givet dig et lille overblik og indblik i hvilke muligheder der er for at tjene penge via sin blog. Men to ting jeg syntes er vigtige er;
– aktivt at tage en beslutning om, hvilke typer reklame man vil anvende og
–  gøre sig klart hvad man vil reklamerer for.
Jo mere relevant de ting man reklamerer for er, jo mindre forstyrrende syntes jeg også det er , og jeg tror læserne har samme opfattelse.
Hvis du gerne vil være premium blogger os Bloggers Delight, kan du læse mere om det her.

Og til jer læsere – selvom det måske kan være lidt irriterrende med bannerannoncer og anden reklame, så tænk på hvor meget tid bloggeren bruger på at skrive og lave indlæg og dette er en måde at få en (lille) betaling for alt arbejdet.

Læs også

Endnu ingen kommentarer

 • Svar
  Sejersen
  14. september 2014 at 17:41

  Super godt! Tak. Betales der til Bloggers Delight..?

  • Svar
   KreaVilla
   14. september 2014 at 17:46

   Det var så lidt, dejligt det kan bruges.
   Og ja BD tager halvdelen af kagen, så det er en del – men der er også en del arbejde man slipper for.

 • Svar
  Johanne
  14. september 2014 at 17:49

  Super fedt og informativt for en nybegynder som mig! Synes, det kan være ret svært at overskue, hvordan det hele lige hænger sammen, så tak for info og god søndag.

  • Svar
   KreaVilla
   14. september 2014 at 17:53

   Ja, det er en ting som der ikke er så mange skriver om online – det er først når man mødes med folk offline, man finder ud af lidt mere om, hvad/hvordan det foregår. Og det syntes jeg egentlig er lidt fjollet, så derfor dette indlæg. Dejligt du kan bruge det. 🙂

 • Svar
  mette lindberg /mettesmaleri
  14. september 2014 at 19:00

  Tak for en dejligt transparant, ærligt og overskueligt indlæg. Dejligt lige at læse, hvordan det hele fungerer:-)

 • Svar
  Lykke
  15. september 2014 at 23:09

  Dét der med affiliatelinks, gælder det kun hvis man er premiumblogger? 🙂

  • Svar
   KreaVilla
   16. september 2014 at 10:00

   Ja, det er korrekt. De ting der står i indlægget om at blogge under Bloggers Delight glæder kun hvis man er premium blogger.
   For at være premium kræver den en hvis størrelse/antal besøgende på bloggen, du kan læse mere her: http://bloggersdelight.dk/faqs/hvordan-bliver-man-premium-blogger/

   • Svar
    Lykke
    26. september 2014 at 23:02

    Tusind tak for svar!

 • Svar
  Martina
  30. oktober 2014 at 10:43

  Er adlinks det samme som affiliate links eller hvad er forskellen? 🙂

  • Svar
   KreaVilla
   31. oktober 2014 at 9:48

   Der må jeg faktisk være svar skyldig.
   Jeg syntes det lyder ens, men ved det ikke 100%.

 • Svar
  Moeivaekst
  9. december 2014 at 22:58

  Fedt indlæg! Jeg er PLUS blogger, og jeg er i tvivl om jeg må sætte Adsense link ind i mine indlæg? kan du svare på det? 🙂

  • Svar
   KreaVilla
   11. december 2014 at 18:39

   Tak, dejligt det kunne bruges!

   Jeg kender ikke konkret Adsense og er jo premium blogger. Men vi må i hvert fald gerne bruge affilate links så længe det er en shop som Bloggers Delight ikke har et aftale med. Så jeg vil tro svaret er ja, men du kan jo sende en mail og hører dem ad.

  Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!