Indretning af drengeværelse

For lidt tid siden opfordrede jeg til, at I kunne skrive til mig, hvis I har nogle indretning issues der driller (det er I stadigvæk velkomne til, min mail er christinasandersen(a)gmail.com). En af de mails jeg har fået går på indretning af et børneværelse:

Jeg bor i en mindre københavnerlejlighed, som vi imidlertid nu har fået mulighed for at sammenlægge med nabolejligheden, så vi får en STOR dejlig lejlighed.
Det betyder også at vores to drenge (på 5 og 7 år) nu kan få hvert deres værelse, eller det vil sige, at de kan få to værelser til at dele. De vil nemlig stadig rigtig gerne sove sammen og leger i øvrigt også med det samme legetøj, så at give dem hvert sit værelse, giver ikke rigtig mening. Vi vil derfor lave et sove/arbejdsværelse (med seng, opbevaring af tøj og skrivebord) og et legeværelse.
Men jeg syntes, at det er rigtig svært at finde ud af hvordan jeg skal gøre legeværelset fint, praktisk, funktionelt og hyggeligt på en gang. Så det håber jeg, at du måske kan hjælpe med…
Er det noget du kunne give nogle gode fifs til? Det håber jeg. 🙂

Mange hilsner fra Nikola (og familie)

Jeg tror, der er rigtig mange der bøvler med børneværelset, for vi voksne vil gerne have det flot og ryddeligt (sådan har jeg det i hvert fald selv), men børnene leger og roder selvfølgelig og legetøjet skal være let at komme til og må ikke være gemt væk i skabe. En svær kombination.

Så har gjort mig nogle tanker om, hvad der er vigtigt i forbindelse med indretning af et børneværelse. Det er selvfølgelig med udgangspunkt i hvad jeg tror Nikola og hendes to drenge kan blive glade for, men kan forhåbentlig også bruges som retningslinie og inspiration for andre.

Farver
Det meste legetøj er ret farverigt, så som udgangspunkt vil jeg anbefale at man vælger nogle neutrale farver til de store flader: vægge, gulv, reoler og seng/sengetæppe.
Vælg så en eller to farver, som du kan tilføje f.eks. i form af puder, opbevaringsbokse, plakter eller lignende.
Nedenstående værelse er et rigtig godt eksemple på dette. Basisfarverne er sort og hvid og så er der tilføjet blå og gul, i form af opbevaringskasser, lampe, billederamme og noget af det legetøj der står fremme.
Med en neutral baggrund, kommer legetøjet i centrum, uden at helhedsindtrykket bliver for rodet.

Opbevaring
På et børneværelse er der rigtig meget legetøj og det kræver masser af opbevaring.
En vigtig ting, for at undgå for meget rod er, at alle ting har en plads, så der kan ryddes op. På et overfyldt værelse er det umuligt at holde orden, så husk at sortere i legetøjet en gang i mellem.
En anden ting, man skal være opmærksom på, er at legetøjet skal opbevares så børnene selv kan nå det. Det kan måske være fristende med en høj reol, så pladsen udnyttes godt, men så kan børnene ikke selv nå alle deres ting. Det kan der selvfølgelig være en fordel i, og nogen ting ønsker man måske at opbevare udenfor børnenes rækkevidde, men værd opmærksom på det, så det er et bevidst valg.

Nedenfor har jeg vist et par eksempler, som jeg syntes er rigtig gode muligheder, selvom der selvfølglig findes et kæmpe i udvalg i plastkasser og kurve. En god ting ved at have mange mindre kasser og kurve, er at de forskellige typer legetøj kan holdes adskilt, så det er let at finde.

Reolen er fra Ikea, kæmpe-legokasserne fås i et væld af farver og stofposen er fra Ferm Living. Det jeg også kan lide ved denne reol er, at man kan have ting stående ovenpå og den kan bruges til leg og at kravle eller sidde på.

Det sjove tvist
Jeg er ikke helt færdige med de gode tips, så jeg håber at I hænger på, for nu kommer vi til den sjove del. De små finurligheder som gør børneværelset helt særligt og magisk for børnene, det der giver hyggen og viser det personlige præg, som jo er så vigtigt. 😉

Jeg elsker jo plakater, og der findes også masser af lækre plakater til børneværelset, hvis børnene, da endnu ikke har en mening om, at det skal være en superhelte eller prinsesse plakat. Ovenstående plakat er fra hhv. Snug Studio og MiniWilla, tapetet og robot-puden er begge fra Ferm. Man kunne også vælge en plakat, der passede ind i det farvetema, man har besluttet sig for.

Af andre sjove idéer er her tre af mine favoritter:
1. En “hus-seng”. Den kan bruges til mange ting; læsningen, at tumle, bygge hule eller en ekstra gæst.
2. Tavlelak på væggen. Her kan børnene male, skrive eller det kan indgå i deres leg. F.eks. kan man tegne en ridderborg, et piratskib eller hvad der nu passer til legen.
3. Hylder til udstilling af en små legetøjsfigurer. Her er der brugt legoklodser, men en gallerihylde er også oplagt at bruge.

Jeg kunne fortsætte lang tid endnu med de sjove indretningsidéer og ting til børneværelset, men vil i stedet henvise til mit Pinterest board, hvor jeg hele tiden tilføjer inspiration og lækre værelser.

Jeg håber at du, Nikola, har fået lidt input og en retning for hvordan jeres legeværelse skal se ud; lav en rolig base, af reoler, opbevaring og seng, tilsæt lidt farveklatter og masser af legetøj og slut af med nogle sjove idéer, som passer til netop dine drenge.

Indlægget indeholder affiliate links.

Læs også

2 kommentarer

 • Svar
  Louise Pape
  24. februar 2015 at 18:20

  Super gode råd. Jeg er helt enig – børneværelser er super svære at indrette.. Personlig synes jeg helt klart man bør fokusere på at gøre dem til et sjovt og hyggeligt sted for børnene at være – frem for at det hele skal være så perfekt og ryddeligt. Som sagt fungerer det jo bare ikke.

 • Svar
  Bente
  23. marts 2015 at 18:43

  Ej hvor er det fint!! De der hylder til legofiguerne, hvor får man fat i de lange grå legoklodser som figurerne står på?

 • Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!