40 m2 til 2 personer

Endnu en læser har skrevet til mit med et indretningsissue. Det er en læsers datter og svigersøn, der har fået en 2 værelses lejlighed på 40 m2, og her vil de gerne have plads til det hele. 🙂

Min datter (21år) og hendes kæreste skal starte på studie i Århus og har været heldige at få denne lejlighed.
Vi er lidt i vildrede om indretning og håber du kan komme med nogle gode indspark især til stue og det meget lille køkken område som de gerne ser blive størrere, gerne med plads til gæster, lektier og hygge.
Uha mange ønsker til få kvadratmeter. Håber du kunne komme med nogle gode indspark. Jeg ser frem til at hører fra dig

Generelle tips
Når man skal indrette en lille lejlighed (eller rum) er plads den kritiske faktor, derfor er det rigtig godt at vælge møbler med flere funktioner, tænke på at udnytte højden og sørge for nogle gode opbevaringsmuligheder.
På den anden side skal man også passe på, at det ikke bliver for overfyldt og alle vægge er udnytte til mindste centimeter med skabe eller hylder. Det er også vigtig at fokuserer på lys, så rummene virker så store som muligt, bl.a. ved at vælge lyse og lette møbler, lyse farver på væg og gerne et spejle til at reflekterer lys.

Mit forslag til indretningen
Ovenfor er mit forslag til indretningen af lejligheden.
For både at få plads til en sofa og spiseplads, har jeg valgt at kombinerer stue/sofa og soveværelse/seng i værelset. Sofabordet kan flyttes til side om natten, så sengen kan slås ud. Dermed bliver værelset et afslapningsområde.
Jeg overvejede også en højseng, hvor man kan udnytte pladsen unden sengen til f.eks. at have et skrivebord. Men det vil betyde at man skal have sofa i stuen og må undvære et spisebord (eller omvendt).
Kilde: NordicMojo via Pantone4C

I stuen vil jeg foreslå et spisebord, der også kan fungere som skrivebord, og der er fint plads til en reol hvor bøger og diverse papirer kan opbevares. Find evt. inspiration til en reol her.

Så er der issuet med køkkenet. Det har også voldt mig lidt problemer, for det er jo lidt specielt med vinklen på væggen. Hvis der bare blev placeret et traditionelt køkkenbord op ad den “skrå” væg, tager det let meget plads i rummet, og hvis det placeres op ad den anden frie væg (se nedenfor) bliver køkkenet meget spredt.
Så mit forslag er en noget utradtionelt køkkenbord. Men det giver både godt med skabsplads og bordplads. Og jeg tror det vil fungerer godt med det nuværende køkken og den øvrige indretning.

Alternativt forslag:

Det sidste område jeg vil fokuserer på er entréen.
Den simple løsning vil være at placerer nogen knager på væggen til højre for døren. Men erfaringen siger at sådan et område lidt bliver rodet og det vil kunne ses fra hele stuen.
Mit forslag her vil derfor være at opsætte en lille skillevæg (se første billede). Det vil give en mere reel gang, overtøj og sko, bliver ikke så synligt, og væggen til højre for døren kan bruges til et spejl (som giver en større rumfornemmelse) og evt. en skoreol til ekstra opbevaring.

Og på den måde bliver der faktisk plads til alle de ønsket funktioner i den lille lejlighed. Jeg håber meget der er nogle idéer der kan bruges, både af parret og jer andre. Og husk hvis du selv sidder med et indretningsproblem, så er du velkommen til at skrive en mail til mig på christinasandersen(a)gmail.com.

Rigtig god søndag.

Læs også

3 kommentarer

 • Svar
  Anne
  1. marts 2015 at 21:58

  Hej Christina,

  Tusind tak for indspark, nogle gode ideer som vi slet ikke havde tænkt, lejlighed overtages imorgen, bliver vildt spændende for det unge par, håber de kan bruge dine ideer og de får opbygget en god base i deres lejlighed. Hilsen Anne

 • Svar
  Anne
  2. marts 2015 at 20:31

  Hej Chrisina,

  Tusind tak for nogle rigtig gode ideer, som vi slet ikke havde tænkt. Er sikker på de unge mennesker vil lade sig inspirerer af dine forslag. Nøglen blev overdraget idag, så de er klar til at gå igang. Er sikker på de nok skal få indrettet en god base i deres nye hjem.
  Hilsen Anne

 • Svar
  Marisa
  4. marts 2015 at 18:12

  I came up with some of my best conversational material by listening in on other conversations.

  Most women who have a great sense of humor will appreciate the chance to laugh at dirty pick up lines.
  One place that is the exception would be Little
  Lamplight, where many kids are living, but
  more than likely you won’t even visit there until a long ways in the game.

 • Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!