Kobber-lysestager DIY

Der er jo gået lidt kobber i den, da jeg har jo lige fået en masse kobber at lege med. Og jeg kan love jer, at det kan der komme mange fine ting ud af. Se bl.a. de to lysestager nedenfor.

Jeg har også lavet en beskrivelse af hvad jeg har brugt til at lave lysestagerne.
Hvis du ikke selv har mod på det, kan du også købe en af de lysestager jeg har designet i min webshop DecoVilla eller du kan deltage i én af de workshops jeg arrangerer og få mulighed for at lave din helt egen lysestage (læs mere her).

Follow on Bloglovin
Nedenfor har jeg listet hvad jeg har brugt, men man kan jo sætte tingene samme på kryds og tværs og efter behag.

Stage med 3 lys
1 stk. bøjning med glat ende 22 mm
3 stk. bøjning M/M 22 mm
1 stk. tee 22 mm
1 stk. muffe 22 mm
0,27 meter hårdt kobberrør 22 mm

Stage med 4 lys
4 stk. bøjning M/M 22 mm
2 stk. tee 22 mm
0,33 meter hårdt kobberrør 22 mm

Der er et issue mht. køb af kobberrør og det er at det som regle sælges i mindstestykker á 5 meter og så løber prisen hurtigt op. Jeg fandt dog en på DBA der havde et lille stykke til salg.
Til at skærer kobberrøret over skal man bruge en nedstryger eller rørskærer og til sætte stykkerne sammen har jeg brugt noget super glue som kan bruges til metal.

Delene du skal købe hører til i vvs afdelingen og hedder som regel “Rør og fittings” evt. loddefittings.

Læs også

Endnu ingen kommentarer

 • Svar
  maria/mayasayaka
  17. februar 2013 at 11:38

  De er så fine! – og sikke en god ide med at bruge koppen fra Ferm Living til blomsterløg. Ser fint ud den sarte blomst og det grafiske mønster.

 • Svar
  Marie
  17. februar 2013 at 12:16

  Ej hvor er de fede! Vildt god idé 🙂

 • Svar
  Finurligefinesser
  17. februar 2013 at 13:21

  Super ide 🙂 tak for fin inspiration

 • Svar
  EBAYxGOODIES
  17. februar 2013 at 14:10

  jeg er helt vild med de her lysestager og takker mange gange for en god guide, men jeg har lige et spørgsmål. Jeg vil gerne købe materialer ind til 4 lys, og jeg har allerede smidt 4 x bøjninger & 2 x tee're i min kurv, men jeg har ingen idé, om hvad jeg skal købe, når det kommer til kobberrøret? Ud fra din beskrivelse er jeg kommet frem til, at disse måske kan være egnet:http://www.alt-vvs.dk/ror-og-fittings/kobberror-og-fittings/kobberor/kobberror-i-laengder/kobberror-22-mm-harde.htmlEr det korrekt? Og har du en idé om hvorfor man ikke bare kan tilføje 1 i kurven?

 • Svar
  Christina / KreaVilla
  17. februar 2013 at 15:22

  Det er korrekt, det skal være et hårdt kobberrør på 22 mm. Grunden til man ikke kan købe 1 er at de minimum sælges i 5 meter, som jeg også skriver sidst. Rigtig øv. Jeg fandt i stedeten på DBA der havde en stump til salg

 • Svar
  Linsens
  17. februar 2013 at 15:39

  Super fint og smart, rigtig godt fundet på:-)

 • Svar
  Christina / KreaVilla
  17. februar 2013 at 18:50

  Ja, jeg syntes også det passer ret godt sammen! 🙂

 • Svar
  Christina / KreaVilla
  17. februar 2013 at 18:51

  Tak for responsen, jeg er også glade for dem – og manden er tilmed enig. Dejligt.

 • Svar
  Mette
  17. februar 2013 at 21:40

  De er jo vildt fede! Sådan en god idé, tak for inspirationen 🙂

 • Svar
  Kristina/www.myhouseins.blogspot.com
  18. februar 2013 at 19:11

  Genialt 🙂 leder desperat efter et lille stykke kobberrør!

 • Svar
  Christina / KreaVilla
  18. februar 2013 at 20:00

  Måske man kunne kontakte en lokal vvs'er de burde have nogle stumper skulle jeg mene.

 • Svar
  Kristina/www.myhouseins.blogspot.com
  19. februar 2013 at 22:12

  Tak for svar – hørte faktisk dem du henviser til og de ville gerne sælge en meter for omkring 176 kr., men jeg fandt et stykke lidt mindre end det du har til ca 100 kr på eBay 🙂 venter spændt på materialerne nu. God aften

 • Svar
  Christina / KreaVilla
  19. februar 2013 at 22:22

  Okay, 176 kr er da også en sjat, så lyder 100 kr lidt mere rimeligt.Håber materialerne kommer hurtigt, for kender utålmodigheden og så glæder jeg mig til at se det færdige resultat.

 • Svar
  Heidi Sanda Reka Johansen
  5. juni 2013 at 17:34

  Eeelsker min Sirlig stage som jeg bestilte hos dig for noget tid siden. Tror ikke jeg har tålmodighed til at lave en selv, så dejligt at man kan købe den her hos dig 🙂

 • Svar
  Christina / KreaVilla
  5. juni 2013 at 20:19

  Hvor dejligt at høre at du er glad for din lysestage! 🙂

 • Svar
  Elsa
  25. september 2013 at 11:32

  What a great idea! Could easily ape you 😉

 • Svar
  Arvingen.com
  5. oktober 2013 at 21:27

  Jeg er helt vild med dine alt det fine du laver i kobber for tiden, det er sjovt at se hvor meget flot man kan lave af det smukke materiale! Du inspirerer mig SÅ, og jeg har selv investeret i noget kobber, som så mange andre for tiden, og glæder mig til at lave fine ting i det skønne materiale. Tak for inspirationen :0)Kh Marthe

 • Svar
  Anonym
  29. januar 2014 at 16:47

  Hej… et helt praktisk spørgsmål, hvad gør du for at undgå at stearinen løber ud over det hele?Mvh Gitte

 • Svar
  Line
  16. oktober 2014 at 20:23

  Jeg er helt vild med dine lyse stager og har selv kastet mig ud i at lave mine egne lysestager –

  Jeg har ligesom jer andre også været i vildrede omkring rør kun kan købes i 5 meter, men jeg har fundet den mest geniale hjemmeside hvor man kan købe kobberrør i den længde som man ønsker, så man bliver fri for at bruge 1000 kroner på 5 meter rør.

  Jeg ville lige dele siden til jer andre med samme problem http://www.rackbuddy.dk/collections/lysestager

  Line

 • Svar
  Lyshytten.dk
  24. januar 2015 at 15:30

  Hej. I kan købe alle dele hos os i Lyshytten
  Rør kan vi lev. i både 1 mtr. og i præsis den længde i ønsker
  vi har flere modeller som i få mål på, samt færdige ting også
  Plus vi har Bi-voks plader så i selv kan lave lys 🙂
  http://lyshytten.dk/index.php/kobber

 • Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!