Kompakt køkken: Kvik Mano

Kvik Mano | KreaVilla
Kvik Mano | KreaVilla

I forbindelse med flere indretningsopgaver har jeg brugt Mano køkkenet fra Kvik, da det er utroligt enkelt, flot og minimalistisk og derfor let kan passe ind i flere indretningsstile. Desuden har Kviks køkkener større underskabe end andre lignende køkkener, og dermed også mere opbevaringsplads. Og hvem kan ikke bruge ekstra opbevaringsplads?!
Så da Kvik spurgte om jeg ville hjælpe med at udbrede det glade budskab om Kvik Mano, var det en let beslutning.

De fleste kender nok problemet med manglede opbevaringsplads i køkkenet. Der er ikke plads til at sætte køkkenmaskiner væk, og fade og skåle må stables uhensigtsmæssigt ovenpå hinanden, og over tid bliver problemet kun værre.
Derudover er der en tendens indenfor køkkenindretning, til at køkkener helst ikke skal ligne køkkener, men integreres med det øvrige hjem. Eller sagt på en anden måde, vi vil ikke længe have overskabe i køkkenet! Der skal være åbne hylder eller bare vægge beklædt med fliser eller en flot farve.
Det er også en ting jeg drømmer om, for det giver en helt anden lethed og rummelighed i køkkenet, når der ingen overskabe er. Men i vores overskabe har vi alle vores tallerkener og glas, skåle, konserveres, morgenmadsprodukter og meget mere. Og hvor skal det lige være, hvis overskabene fjernes? Så indtil nu har jeg, desværre måtte give min mand ret i, at idéen er god, men ikke mulig i praksis.

Kompakt køkken
Men med Kviks køkkener kan det måske alligevel lade sig gøre?! Deres underskabe er nemlig som standard 10 cm højere end sædvanligt. Det har de gjort ved at udnytte en del af soklen til skabsplads, og det giver 15% mere opbevaringsplads.
Derudover har de en mulighed for at vælge underskabe med ekstra dybde, de såkaldte XXL skabe. Her er dybden 68,8 cm mod normalt 56 cm. Og vælger man den løsning får man 40% ekstra opbevaringsplads i skuffer og skabe.
Nu gik der måske lidt talnørderi i den, men prøv at forestil, dig hvor mange ekstra ting man kan have på 40% mere plads?!
Den anden dimension er ekstra bordplads, for den ekstra dybde betyder også, at man får 20% mere bordplads. Dvs. selvom bordet indtages af madvarer, skåle og køkkenmaskiner under madlavningen, så har man stadigvæk masser af arbejdsplads.

Den gode udnyttelse af skabene kan også være en fordel, hvis har et lille køkken og vil udnytte pladsen mest muligt. Da man med Kviks kompakte køkken, både opnår mere opbevaringsplads og bordplads, på stort set den samme plads.
Kvik Mano | KreaVilla

Stilrent og fleksibelt
Mano køkkenet blev lanceret i 2004 som et af de første grebsfrie køkkener. Fokus var dengang, som nu, på at lave et køkken i fedt dansk design, hvor funktion og æstetik kunne gå hånd i hånd. Og samtidig til en pris hvor alle kan være med.

Mano udmærker sig ved at være meget minimalistisk, enkelt og roligt at se på.  Det gør at det let kan passe ind i ens hjem og tilpasses ens egen stil. Alt efter valg af bordplade, armatur og vægoverflade, kan man opnå vidt forskellige udtryk; en rå og industriel stil, minimalistisk, sarte pasteller eller noget helt fjerde. Se bare forskellen på billederne nedenfor.

Kvik Mano | KreaVilla
Kvik // Julie Hole

Nyheder
I 2018 er Mano køkkenet blevet yderligere forbedret. De mat-hvide overflader er blevet endnu mere modstandsdygtig over for fedtede fingeraftryk og snavs. De diskrete, ergonomiske greb er gjort længere, så skabene bliver endnu nemmere at åbne. Og så er designet optimeret, så de ubrudte linjer og rene overflader kommer endnu mere til deres ret.
Kvik Mano | KreaVilla
Kvik Mano | KreaVilla

Læs også

Endnu ingen kommentarer

Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!