Baby-succulents

Sukkulenter
Jeg har jo været igang med at lave mine egne aflæggere af en pilea, og nu har jeg også kastet mig over at prøve at lave mine egne baby-sukkulenter. Jeg havde nemlig en plante der var blevet ret høj og så lidt mærkelig ud, så den blev offer for projektet.

Det man skal gøre er:
1. Vrid bladene af stiklen/stammen. Vær forsigtig, da det er vigtigt det hele kommer med og der ikke går “hul” på bladet.
2. Læg bladene på en tallerken (som ovenfor) i 2-4 dage. Formålet med dette er at  “åbningen” skal tørre ind. Hvis man ikke gør dette, vil bladet optage for meget vand, når det lægges på jord og bladet vil rådene.
3. Læg bladene på noget jord – ja ovenpå. Vand sparsomt, brug helst en forstøver, så de ikke får for meget vand, dette gøres hver 2-3 dag.
4. VENT! Der går 2-6 uger, for bladene begynder at spirre, så du skal væbne dig med tålmodighed. Nogle arter vil danne små skud først, andre danner rødder først.
5. Efter bladene har slået rødder, begynder det oprindelige blad at død og kan fjernes fra babyen.

Og så har man en ny sukkulent!

Jeg er som sagt selv gået i gang med at lave mine egne babysukkulenter og er noget til den kedelige fase 4 – at vente! Som jo trods alt også er lidt spændene, for lykkedes det? Eller dør de mon?

Billederne nedenfor er fra bloggen Needles and Leaves, der er en blog der stort set kun handler om planter og sukkulenter. Den er et besøg værd.


Læs også

4 kommentarer

 • Svar
  Anne Mette
  12. april 2015 at 12:55

  Omg omg omg omg! Det her skal jeg prøve! Tak for tip!

  • Svar
   KreaVilla
   12. april 2015 at 15:31

   Fedt at høre! Det er bare med at komme i gang, mine er så småt ved at have (bittesmå) skud.

 • Svar
  Kristina // Frøken Lyngsø
  13. april 2015 at 9:02

  Wow! Det her må jeg prøve! 😀

 • Svar
  DIY til weekenden – Lav dine egne succulenter | Living by CKK
  17. april 2015 at 18:26

  […] Efter jeg er begyndt at blive ret så plante besat og jeg havde købt mine egne succulenter, som I kan se nogle af lige her. Fandt jeg ud af, at man kan lave dem selv, ved at tage enkelte blade fra sine succulenter, og så gror bladet en hel ny plante. Det er ret fedt må jeg sige! Lidt tid efter det opdagede jeg, at Christina netop lige har lavet et indlæg om dette. Da klappede jeg lidt i mine små hænder, og var da overbevidst om, at det skulle jeg prøve selv. Så det tror jeg bliver et af mine projekter på søndag, hvis alt går efter planen. I kan se Kreavillas indlæg om baby succulenter lige her. […]

 • Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!