5 tips til at gøre din terrasse sommerklar

Minilupiner i krukke // Plastiktæpper
Lyskæde // Bålfad // Lanterne // Led lampe
Lysfad // Biopejs
Sponsoreret: Indeholder affilate links.

Hvis du endnu ikke har gjort din terrasse, altan eller have sommerklar, er et par fif til at få den til at blive flot og hyggelig.

I går viste jeg hvordan vores terrasse ser ud efter sommer-klargøring, og jeg håber her at kunne give nogle konkrete råd og idéer til, hvordan du kan gøre dit uderum hyggeligt. Hvis du følger nedenstående fem step og sørger for at have lidt fra hver kategori på din terrasse eller altan, kan du næsten ikke undgå at få en hyggelig sommeroase.

1. Møbler. Når du vælger møbler til dit uderum, skal de passe til den plads du har til rådighed, møblerne må ikke optage alt pladsen, så der ikke er plads til at bevæge sig. Overvej hvad du helst vil have; vil du kunne sidde og spise, sidde og slappe af, eller kunne ligge og slænge dig.

Derefter skal der skabes noget hygge, her vil jeg anbefale.

2. Lys. Her er der en del muligheder. Jeg har brugt lyskæder, de ser både pæne ud om dagen og om aften, ulempen er at det kræver et strømudtag. Dog finder der også en del lyskæder, som bruger solceller. Lanterne eller små lamper på batteri kan også give rigtig meget stemning og hvis man har lidt mere plads, så kan en biopejs eller bålfad være en mulighed.

3. Plastiktæpper. Et tæppe er godt til at skabe en samling eller markere et område, og de kan holde til at være udendørs.

4. Tekstiler; Hynder, puder, tæpper. Også uundværligt til at give en god og hyggelig stemning. Der kan efterhånden fås en del hynder til stole og sofaer, som kan tåle at være udendørs. I den mere bløde afdeling af tæpper og puder, er det nødvendigt at tage ind eller have en hyndebox til.

5. Planter og blomster. Ligesom indendørs er planter et must, men de hører sig jo endnu mere til udendørs. Og det gør en kæmpe forskel. Du skal selvfølgelig overveje, hvor meget du vil lægge i pasningen og skyggeforholdene, så planterne ikke dør. Alle vores planter er købt i Plantorama.

Før og efter-billeder:

Gem

Læs også

1 kommentar

  • Svar
    Joseph
    27. maj 2017 at 8:04

    Nelsson Garden (som har overtaget Albertines i Odense), har nogle ret fine bålfade og hvis man kigger henad en biopejs, så har vi denne som egner sig godt til en terrasse.
    http://www.bio-pejs.dk/produkt/silo-biopejs

  • Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!