12 lette tips til at få et lækkert badeværelse

Farverige striber | Kreavilla
12 lette tips til at få et lækkert badeværelse | Kreavilla
Design Dots

Er dit badeværelse kedeligt og trist, så få her nogle lette tips, til at gøre det lækkert og hyggeligt.
Det bliver hurtigt dyrt og bekosteligt at lave et badeværelse om, men der er heldigvis andre måder, at opgradere sit badeværelse på, hvis det trænger til en makeover.

Udfordringen i et badeværelse er først og fremmest, at det skal være praktisk, alle ting skal kunne tåle vand og rengøring, og det betyder mange hårde overfalder; fliser, keramik og glas. Men hvis det er de eneste elementer i ens badeværelse, bliver det nemt koldt og kedeligt.
For at få gøre dit badeværelse lækkert og hyggelig, er der behov for nogle modstykker, og hvad det kan være kan du få 12 idéer til her.

1. Kurve
Kurve i naturmaterialer er en nem og praktisk måde at tilføje et blødt element, og det vil med det samme give dit badeværelse et løft.
Kurve kan bruges til mange ting alt efter størrelsen, lige fra makeup og toiletpapir til vasketøj.

12 lette tips til at få et lækkert badeværelse | Kreavilla
Kurv i søgræs // Kurvesæt // Kvadratisk kurv

2. Planter
En klassisker i indretningen er planter, og den kan også gøre underværker på badeværelset. Igen er det en måde at tilføje et naturligt element, og som er med til at give liv. Udfordringen kan være at finde en plante der trives på badeværelset, hvor der både kan være fugtigt og mørk, men det er muligt.
Se denne guide for planter, der egner sig til badeværelset.

3. Skammel
En skammel kan både fungere, som et dekorativ og praktisk element; til aflægning, en plante eller som hjælp til de små, når de skal bruge toilet eller vask.
Der findes mange typer og de kan både være i træ eller en farve, hvis du ønsker det på badeværelset.

12 lette tips til at få et lækkert badeværelse | Kreavilla
Tine K Home

4. Lækre håndklæder
Håndklæder på badeværelset er et must. Men ved at vælge et lækkert håndklæde, måske i en farve, så kan håndklædet blive en del indretningen og være med til at løfte stemningen på badeværelset. Og selvfølgelig gøre det ekstra rart, når du har været i bad.

12 lette tips til at få et lækkert badeværelse | KreavillaHammam håndklæder fra Vii Design // Ottomania // Elmas

12 lette tips til at få et lækkert badeværelse | Kreavilla
Only Deco Love

5. Samling af skønhedsprodukter/bakker
Hvis man har plads, kan det være rigtigt fint at samle et lille stilleben af ens favoritprodukter, make up og smykker. Stil det gerne på en bakke, så kommer det til at virke som én samlet helhed, fremfor et rodet hjørne. Og det vil også bidrage til at få spa stemning frem.

6. Duftlys
Duftlys er også et must, hvis du ønsker en spa stemning på dit badeværelse. Det kan også være ganske pratisk, med en dejlig duft til at overdøve andre knap så gode lugte.
De fleste duftlys er også dekorative og mange også økologiske og lavet så de skader indemiljøet mindst muligt. Men det er en ting, du bør være opmærksom på, særligt hvis du eller andre i hjemmet har astma eller allergi.

12 lette tips til at få et lækkert badeværelse | Kreavilla
Paia // Skandinavisk // Meraki

7. Hylder
Har du ikke har plads til at stille ting ved vasken, kan det være en god idé at sætte nogle hylder op.
Du bør dog prioritere god opbevaring først, f.eks. lukkede skabe og kurve. Det er et faktum, at vi bruger mange forskellige produkter på badeværelset, og hvis du vil have et rolig og pænt udtryk, er der behov for lukket opbevaring til dette.
Men hvis du har plads, så sæt gerne hylder op. De kan også bruges til opbevaring, men bør aldrig være overfyldte, og supplere gerne med duftlys, kurve og krukker.

8. Billeder
Der er en række ting, som traditionelt ikke hører til i et badeværelse, f.eks. billeder og tæpper. Men hvis man tilføjer det, gør det at man kommer væk fra badeværelsesstemningen og det bliver hyggeligt, mere stueagtigt og indbyder til ophold i længere tid.
Hvilket billede er er egentlig underordnet, vælg et du kan lide og som passer til din stil. Gå dog uden om dit kæreste eller dyreste eje, da det uundgåligt vil blive udsat for fugt. For at beskytte billedet bedst muligt og forlænge levetiden, bør billedet indrammes.

12 lette tips til at få et lækkert badeværelse | Kreavilla

9. Keramik
I stedet for traditionelle tandkrus i plast eller glas, så find et lækkert keramik krus. Der findes virkelig mange dygtige keramikere, se f.eks. hos Yonobi Studio, det er meget flottere at se på og giver også et  personligt udtryk.
Husk det er de små ting der gør forskellen, og jo flere små personlige ting, jo mere vil du føle dig hjemme og nyde at opholde dig på badeværelset.

10. Gulvtæpper
Et andet element, som kan trækkes fra stuen ud til badeværelset er gulvtæppet, drop de traditionelle badeværelsesmåtter og brugt et almindeligt tæppe.
Det giver rigtig mange mulighederne for at vælge størrelse, form, farve og mønster. Dog vil jeg anbefale et tæppe med kort luv, så det er til at vaske og rengøre.

12 lette tips til at få et lækkert badeværelse | Kreavilla
Architizer

11. Lamper
I stedet for at vælge traditionelle badeværelses lamper, der ofte har et lidt institutionsagtigt præg, så vælg lamper du normalt ville bruge i køkkenet eller stuen.
Du bør dog være opmærksom på krav til lamperne, hvis det er tæt på en vådzone. Men hvis bad og vask er adskilt er det muligt.

12. Spejle
Spejlet er en anden ting, hvor jeg også vil anbefal,e at du ser bort fra de traditionelle bademøble-forhandlere og i stedet kigger mod interiørbutikkerne.
Det var en ting jeg selv ændrede, da jeg opgraderede vores badeværelse, og det gør virkelig i en stor forskel. Det kan du læse og se meget mere om her, hvor der også er før- og efterbilleder.

12 lette tips til at få et lækkert badeværelse | Kreavilla
Gubi Adnet // By Lassen View // Gubi F.A. 33

Læs også

Endnu ingen kommentarer

Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!