Alternative potteskjulere


Papirposer fra Uashmama

Med flere planter i hjemmet har man også brug for flere urtepotteskjulere. Og selvom der er lidt udvidelser på vej, savner jeg et større udvalg, derfor vil jeg i dag give jer lidt forskellig inspiration til alternative urtepotteskjulere.
For der er mange andre muligheder end de traditionelle urtepotteskjulere i keramik, f.eks. poser, kurve, krus, glas og vaser.

Som pose kunne man f.eks. bruge Uashmama papirposerne ovenfor, der rent faktisk også kan tåle vand. Eller det kunne være de små stofposer fra Ferm Living (de måler Ø22 x H25 cm). I begge tilfælde vil jeg dog stadigvæk anbefale at planten er i en potte, så jord og pose ikke direkte rører hinanden.
En gør-det-selv variant kunne være en almindelig brun papirspose f.eks. fra Søstrene Grenes eller at sy en lille stofpose af nogle rester.


Stofposer i kraftig kvalitet fra Ferm Living


Et andet alternativ, der især passer til større planter, er forskellige kurve i naturflet.
Jeg har selv en palme i denne kurv fra Bloomingville, der er lavet af søgræs. Denne løsning kræver også en indvendig potte.
Der findes maaange af denne typer kurve bl.a. hos Tine K Home, Ikea, Ilva og Main.


Små kaktusser og sukkulenter skal jo have nogle mindre potteskjulere, og her har jeg sat en sukkulent i et almindeligt porcelænskrus. Jeg har også brugt Omaggio krussene fra Kähler, de har også en fin størrelse.


Vandglas er også gode til de mindre planter, som f.eks. her med hyacinter. Og der kommer de fine rødder rigtig til deres ret. Skal det være ekstra fint kan du bruge krystalglas, f.eks. Melodia glassene fra RCR eller se andre alternativer i dette indlæg.


Det gennemsigte glas, kan også bruges i samspil med større planter, men det kræver selvfølgelig en lidt større variant. Vasen ovenfor fra Louise Roe er et rigtig fint eksemple på det. Et billigt alternativ kunne være dette sæt af tre cylinder vaser fra Ikea.

Indlægget indeholer affilatelinks.

Læs også

1 kommentar

  • Svar
    Lisa Kristensen
    30. januar 2015 at 17:55

    Åh, vildt gode idéer! Jeg er helt tosset med ideén med stofposerne – så fint og hyggeligt! Det skal helt klart afprøves. Tusind tak for inspirationen!

  • Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!