Tendens 2014: Natur

En tendens som jeg allerede har taget til mig og også var ret markant da jeg besøgt DesignTrade i sidste uge er natur. Som i at naturen får en større plads indendørs i vores boliger både i form af boligtilbehør i træ og planter.

Ovenfor har jeg vist to eksempler på smukke ting et træ, et fad i akacietræ og et skærebræt lavet i oliventræ.
Da vi flyttede ind i vores hus, gik jeg i gang med et stort maleprojekt hvor døre, paneler og vinduer blev forvandlet fra træ til hvid. Det har jeg ikke fortrudt, for det var slet ikke samme smukke træsorter som disse.
Når man ser på dem, er det jo fasinerede med den struktur og glød der kan være i træ.

Det er blomster også gode til. Og når man ser på billeder fra boligmagasiner, kataloger – og bloggere dukker der flere og flere blomster frem. Især er der mange typer sukkulenter.
Det kan jeg godt følge, for de kan jo være helt skulpturelle at se på og grafiske i nogle af de mønstre de vokser i.
Og så er det jo også et plus at de er lette at holde liv i – det er nemlig ikke min stærke side.

Urtepotterne i pap og papir vist ovenfor er en serie der hedder Oohh fra Lübech Living. Det var virkelig en positiv oplevelse at se og mærke dem “live”. Udover at det er bæredygtige produkter lavet i Sri Lanka er der altså også tale om anderledes og sjove materiale valg. Indvendigt er de belagt med latex så de godt kan tåle at blive våde. De har sågår nogle papirsposer til opbevaring/urtepotter, der kan tåle at blive vasket i vaskemaskinen og stryges, så de kan blive så gode som nye.

Læs også

Endnu ingen kommentarer

 • Svar
  Anne Medelby
  16. januar 2014 at 21:38

  Så smukke billeder!!! (elsker dine DIYs) Jeg er vild med blandingen af træ – som du viser – men også sten og metal, det er virkelig smukke og rene kontraster at sætte sammen. Og planterne er jo lidt ligesom at tage forskud på foråret – hvilket er dobbelt win!!! Tak for dejligt indlæg ;-)Kram Anne/mannemor.blogspot.dk

 • Svar
  Marina
  17. januar 2014 at 9:43

  Det er altid med en blanding af begejstring og tristhed når jeg ser ting jeg har elsket i årevis blive så voldsomt eksponeret som nu skærebrædderne af træ bliver det i øjeblikket. Jeg har haft den slags i over 10 år nu og elsker dem (ja har sågar købt dem rundt omkring i verden), men ved også at jeg hurtigt bliver træt af ting når jeg ser dem allevegne. Om lidt vil den altopslugende trend for dit og dat rulle videre til nye jagtmarker og så vil jeg stå tilbage med endnu en ting der ikke er helt så meget "min" som den var det inden den blev moderne.

 • Svar
  Christina / KreaVilla
  17. januar 2014 at 14:25

  1000 tak for din kommentar og ros, skønt at høre.Ja, nu når julen er overstået må det godt blive forår for min skyld, med mere lys og flere blomster.

 • Svar
  Christina / KreaVilla
  17. januar 2014 at 14:37

  Jeg forstår dig godt, og det er jo også endnu en tendens – at alle vil være specielle, særlige og unikke. Men selvom man nu ser disse skærebrædder mange steder er de de vel stadigvæk ligeså smukke som de var før, de har jo ikke ændret sig. Men fordi andre også har det samme, mister de i værdi for dig.Burde vi ikke bare være glade for at andre kan lide det samme? Altså nu taler jeg ikke bare om dig men mere generelt, for der er jo bestemt andre der har det lige sådan.En ting som også slår mig er, når man begynder at kunne lide noget fordi alle andre kan/det bliver moderne – som f.eks. marmor. Mange har hadet marmor efter 90'ernes boom og pludselig ser man det alle steder. Så hellere at man får øjene op for noget smuk, som f.eks. dette træ og kan lide det fordi det er flot og ikke bare er noget man tager til sig, fordi alle andre også kan lide det.

 • Læg en kommentar, det er så dejligt at høre fra dig!